Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015

ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2015

1ΟΣ  Ορεινός Αγώνας   δρομου
«ΣΤΑ  ΧΝΑΡΙΑ  ΤΟΥ  ΠΡΟΟΨΙΟΥ  ΑΠΟΛΛΩΝΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΟΜΒΡΙΟΥ  ΔΙΟΣ»

Η  ΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΘΑ  ΓΙΝΕΙ  ΣΤΙΣ   10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ  ΚΥΡΙΑΚΗΣ  17  ΜΑΪΟΥ 2015.

Η  Ομάδα πολιτών και συλλόγων, «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ» που αποτελείται από το Ν.Π.Δ.Δ ΣΦΗΤΤΟΣ , Επιμορφωτικό Σύλλογο Κορωπίου «Αριστοτέλης» και τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Κορωπίου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΓΝΩΡΙΖΩ  ΚΑΙ  ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» διοργανώνει,  την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 , ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00  στο Κορωπί , τον 1ο  Ορεινό Αγώνα Δρόμου Υμηττού με την ονομασία , «Στα  χνάρια του Προόψιου Απόλλωνα και του Ομβρίου Διός»,  υπό  την  αιγίδα  του  Δήμου  ΚρωπίαςΑντιδημαρχία Αθλητισμού, -Πολιτισμού & Πολιτικής Προστασίας.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί γύρω από τον  Προφήτη Ηλία Υμηττού στο Κορωπί (Αθλητικό Κέντρο SAN SIRO – πρώην ΧΑΔΑ – ρέμα Ντούκας – Σέσι – Φιλιάτι – Αθλητικό Κέντρο SAN SIRO) στο οροπέδιο του οποίου βρίσκεται , σύμφωνα με την σπουδαία αρχαιολόγο Όλγα Κακαβογιάννη ,  το σπουδαιότερο ανασκαμμένο μνημείο που ανήκει στον αρχαίο Δήμο Σφηττού, Ιερό του Ομβρίου Διός και του Προόψιου Απόλλωνα.
Η εκκίνηση και ο  τερματισμός  των αγώνων θα  γίνουν στο αθλητικό κέντρο SAN SIRO (τέρμα της οδού Σφηττού) , το  οποίο αποτελεί και την βάση  της  διοργάνωσης.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Πρόκειται για μια νέα αθλητική διοργάνωση που περιλαμβάνει δύο ειδών αγώνες: ο πρώτος  απευθύνεται σε αθλητές με εμπειρία στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος και ο δεύτερος σε όλους τους  πολίτες και σε παιδιά. Οι στόχοι των διοργανωτών είναι οι  ακόλουθοι :
  • να καθιερωθεί ως μεγάλη διοργάνωση  του Δήμου και  της Αττικής
  • να αναδειχθεί τόσο η περιοχή  του Κορωπίου , όσο και η οικολογική  και  αθλητική και πολιτιστική αξία  ενός μεγάλου πνεύμονα του Δήμου και της Αττικής, όπως είναι ο Υμηττός
  • να δοθεί κίνητρο στους πολίτες ώστε να συμμετάσχουν σε μία γιορτή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά , σε ένα  αθλητικό γεγονός που προάγει το αθλητικό ιδεώδες,  την ευγενική άμιλλα και την αξία του μαζικού αθλητισμού,  συμβάλλει δε στην εξύψωση του ηθικού και στην ενίσχυση της ομαδικότητας των πολιτών.

Τέλος, στόχος των διοργανωτών  είναι να γνωρίσουν,  να εξοικειωθούν και να αγαπήσουν οι πολίτες  το ορεινό τρέξιμο, το οποίο  παρουσιάζει  αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το τρέξιμο στους δρόμους. Όπως μας ενημερώνει ο κ.Αθανάσιος Πουλάκης, πρώην αντιδήμαρχος Κρωπίας (2011-2014) και μέλος της ομάδας «Συνεργασίας»,  o αγώνας αυτός απαιτεί άλλου είδους τεχνική  τρεξίματος  και  διαχείριση  δυνάμεων, εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον ως  προς  την  ποικιλία  και  τις εναλλαγές  του τοπίου, προσκαλεί και προκαλεί σε  μία  δρομική περιήγηση και εξερεύνηση της φύσεως για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν  από την  καθημερινότητα  ή  τους συνηθισμένους τρόπους τρεξίματος  και  εκγύμνασης  γενικότερα.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου, αναφέρει ότι «η νέα αθλητική διοργάνωση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός και σε μια σπουδαία περιβαλλοντική, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, εκδήλωση. Οι κανόνες συμμετοχής και παρακολούθησης των αγώνων φέρουν τη σφραγίδα των σύγχρονων αντιλήψεων για την προστασία των δασικών-ορεινών οικοσυστημάτων και την αρμονική συνύπαρξη με την ανθρώπινη παρουσία».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή : «Ο Δήμος Κρωπίας  θέτει υπό την αιγίδα του άλλη μια νέα αθλητική και περιβαλλοντική πρωτοβουλία της τοπικής μας κοινωνίας και την αγκαλιάζει. Οι προσπάθειές μας να αναδείξουμε τις αθλητικές και περιβαλλοντικές αξίες, να προστατέψουμε τον Υμηττό,  να αναδείξουμε τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του, τις γεωργικές του καλλιέργειες  και να συμφιλιώσουμε την φύση με τον άνθρωπο μπορούν να ενταχθούν σε ένα  αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου και των όμορων Δήμων μα βάση πάντα τις αρχές της αειφορίας».


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
1. Ο ορεινός αγωνιστικός δρόμος απόστασης 11,6 χλμ. διεξάγεται σε αγροτικούς – δασικούς δρόμους, σε άσφαλτο  και  σε μονοπάτια που περικλείουν τον Προφήτη Ηλία Υμηττού στο Κορωπί,με αθροιστική ανάβαση τα 360 μέτρα (μέγιστο ύψος τα 505 μέτρα), με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης  σε ορεινό πεδίο, ενώ σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι/ες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν διαφορετικές  ηλικιακές κατηγορίες για τους άνδρες και τις γυναίκες που θα αγωνιστούν  και συγκεκριμένα   : 18 – 35, 36 – 45, 46 – 55, 56  και  άνω.  Χρήσιμη θα ήταν για τους αθλητές η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

2. Ο λαϊκός – παιδικός δρόμος – δρόμος  ελεύθερου  περπατήματος  απόστασης  4,2  χλμ. διεξάγεται σε αγροτικούς δρόμους  και  σε άσφαλτο. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι/ες έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

3.  Λεπτομέρειες  για  τους αγώνες στα :
-    Wikiloc / 1oς Ορεινός Αγώνας Δρόμου Υμηττού Κορωπί
http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8855446
-    Wikiloc /  Αθλητικό Κέντρο SAN SIRO – πρώην ΧΑΔΑ – Φιλιάτι – Αθλητικό Κέντρο SAN SIRO
http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8878099

Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων συμπράττουν πολλοί φορείς , υποστηρικτές και  εθελοντές , oι οποίοι σταδιακά θα ανακοινώνονται.

ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης e-koropi.gr έχει αναρτηθεί και η προκήρυξη του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες υποβάλλονται ηλεκτρονικά – on line – στην ειδική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής.
Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τη διοργανωση ως εθελοντές πρέπει να υποβάλουν σχετική δήλωση στο email  oreinos.agonas@gmail.com


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η  πρόσβαση  στο  Αθλητικό  Κέντρο  «SAN  SIRO»  Κορωπίου.
Με οχήματα  ιδιωτικής χρήσεως  μέσω της :
  •   Αττικής  Οδού (έξοδος 20 προς Κορωπί) – Οδός   Αττικής-  Λεωφόρος  Βασιλέως  Κωνσταντίνου – Οδός  Αδριανού  -  Οδός  Σφηττού  .
  •   Λεωφόρου  Λαυρίου – Λεωφόρος  Βασιλέως  Κωνσταντίνου  -  Οδός  Αδριανού  -  Οδός  Σφηττού.
  •   Λεωφόρου  Βάρης  Κορωπίου – Λεωφόρος Βασιλέως  Κωνσταντίνου  -  Οδός  Αδριανού  -  Οδός  Σφηττού  .
  •   Λεωφόρου  Μαρκοπούλου  Κορωπίου – Λεωφόρος Βασιλέως  Κωνσταντίνου  -  Οδός  Αδριανού  -  Οδός  Σφηττού

Με μέσα μαζικής μεταφοράς :
Αθλητές  που  θα  κάνουν  χρήση  μέσων  μαζικής  μεταφοράς  Μετρό ή προαστιακό  σιδηρόδρομο και λεωφορείων [(308 : Νομισματοκοπείο – Προαστιακός  Κορωπίου) , (330 : Αγία Μαρίνα – Προαστιακός  Κορωπίου) , (120 : Γλυφάδα – Βάρη – Προαστιακός  Κορωπίου) , (Χ 93 : ΚΤΕΛ  Κηφισού  – Α/Δ Ελευθέριος  Βενιζέλος) , (Χ 95 : Σύνταγμα  – Α/Δ Ελευθέριος  Βενιζέλος)  (Χ 96 : Πειραιάς – Α/Δ Ελευθέριος  Βενιζέλος) , (Χ 97 : Ελληνικό  – Α/Δ Ελευθέριος  Βενιζέλος) ,(ΚΤΕΛ Αττικής Πεδίον Άρεως – Προαστιακός  Κορωπίου) ]  θα  αποβιβάζονται  στο  Σταθμό Μετρό-Προαστιακού  Κορωπίου από  όπου θα  μετακινούνται  με  μέσα  μεταφοράς  του  Δήμου  Κρωπίας, στο  Αθλητικό  Κέντρο  ΄΄SAN  SIRO΄΄ και  αντίστροφα.
Πηγή:e-koropi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.