Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένας αγώνας για ... ημίθεους!

Η Ηρακλής κατά την μυθολογία, πραγματοποίησε δώδεκα άθλους, για να εξιλεωθεί μπροστά στα μάτια των Θεών και τον εαυτό του, για την δολοφονία της οικογένειάς του. 'Ολοι οι άθλοι ήταν σχεδιασμένοι από την πανούργα Ήρα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε ο Ηρακλής να μην καταφέρει να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Ευτυχώς ο εμπνευστής και τεχνικός διευθυντής του πρωτότυπου αγώνα "12 Labours Of Hercules" Richard Weremiuk δεν είναι τόσο πανούργος, δημιουργώντας μία αγωνιστική δοκιμασία -ή καλύτερα να πούμε...δώδεκα;;;- κομμένη και ραμμένη για όλους! Υπερβολικός λοιπόν ο τίτλος του άρθρου...ή μήπως όχι;

Οι σύγχρονοι μιμητές του Ηρακλή θα πραγματοποιήσουν τους Άθλους τους στο Derbyshire της κεντρικής Αγγλίας στο Εθνικό Πάρκο Peak District. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 20-21 Ιουλίου του 2013 και οι συμμετέχοντες θα έχουν 24 ώρες στην διάθεσή τους να καλύψουν από 1 έως 78 μίλια πραγματοποιώντας όσους "άθλους" επιθυμούν. Ο αγώνας προσφέρει και 3 πόντους για την συμμετοχή σε κάποιον αγώνα του UTMB σε όσους καλύψουν όλη την απόσταση πραγματοποιώντας και τους δώδεκα άθλους.

Ο κάθε αθλητής θα πραγματοποιεί κάποιον "Άθλο" του αφού θα έχει επισκεφθεί μία από τις 12 προεπιλεγμένες τοποθεσίες/check points και επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης που είναι το Losehill Hall στο Derbyshire, ένα αρχονικό γοτθικού τύπου της Βικτωριανής εποχής. Όλοι οι άθλοι θα είναι διαφορετικοί. Για παράδειγμα, κάποιοι από αυτούς θα απαιτούν από τους αθλητές την περισυλλογή κάποιων αντικειμένων από συγκεκριμένες τοποθεσίες (αλα Barkley!) και την παράδοσή τους στην γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκίνησης. Άλλοι άθλοι θα γίνονται γνωστοί στους αθλητές μόνο όταν φτάσουν σε κάποια σημεία ελέγχου σε συγκεκριμένα σημεία κάποιας από τις 12 διαδρομές.

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Richard Weremiuk αναφέρει: "Όποιος πραγματικά μας γνωρίζει, θα ξέρει ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα όταν φτάσει σε ένα σημείο ελέγχου. Να είστε έτοιμοι για μερικές εκπλήξεις! Όλες οι 12 τοποθεσίες στην Peak District είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες. Το όνομα και η τοποθεσία κάθε σημείου ελέγχου είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με έναν από τους μυθικούς άθλους".

Για να προστεθεί λίγο επιπλέον μυστήριο, οι 12 διαδρομές κρατούνται μυστικές! "Ο αγώνας θα έχανε την μισή του μαγεία αν αποκαλύπταμε τις τοποθεσίες στις οποίες θα είναι τα σημεία ελέγχου τώρα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα είναι στα όρια της Hope Valley στο Derbyshire και θα καλύπτει 96 τετραγωνικά μίλια", προσθέτει ο Richard Weremiuk

Οι αθλητές θα λαμβάνουν έναν χάρτη στο check-in του αγώνα, ο οποίος θα έχει σημαδεμένες 12 προτεινόμενες διαδρομές για τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται οι άθλοι. Θα μπορούν να λάβουν μέρος solo, ζευγάρια ή ομάδες μέχρι 6 άτομα και η χρονομέτρηση θα γίνεται μέσω chip. Συνολικά θα έχουν στην διάθεσή τους 24 ώρες και για τους 12 άθλους, κάποιοι από αυτούς όμως θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Είναι ένα ενδιαφέρον φορμάτ που ξεφεύγει από τα τετριμμένα αφού ο παράγοντας στρατηγική παίζει σπουδαίο ρόλο. Ποιός άθλος θα πρέπει να γίνει πότε και με ποιά σειρά. Οι διαδρομές δεν είναι σηματοδοτημένες οπότε είναι απαραίτητη η ανάγνωση χάρτη και οι γνώσεις σωστού προσανατολισμού, όχι κάτι ασυνήθιστο σε βρετανικό αγώνα άλλωστε. Σημαντικό κομμάτι του αγώνα θα γίνει νύκτα οπότε καταλαβαίνετε πόσο ρόλο παίζουν τα παραπάνω!

Ένας αγώνας δοκιμασία για ... γενναίους! Τέτοιος δεν ήταν και ο Ηρακλής άλλωστε;

Περισσότερες πληροφορίες στο http://beyondmarathon.com/12-labours-of-hercules/
Πηγή: advendure

1 σχόλιο:

Παρακαλώ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.