Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον Άη Γιώργη Πάρνηθας

Η αγωνιστική χρονιά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Το δίδυμο Γιάννης Θεοχαρόπουλος - Μαρίνα Αναστασίου μας χάρισαν μια απίστευτη διαδρομή, σε μια άγνωστη γωνιά -για τους περισσότερους- του αγαπημένου βουνού των Αθηναίων, της πανέμορφης Πάρνηθας. Η διαδρομή παιχνιδιάρικη, περνούσε από τρεχούμενα νερά, λάσπες, ρυάκια, πηγές, πλατάνια ανεβαίνοντας για το εκκλησάκι του Άη Γιώργη και κατέβαινε γρήγορα χαρίζοντας την αίσθηση του λούνα παρκ στα μεγάλα παιδιά που χαρήκαμε τον αγώνα όσο τίποτα άλλο.

Η διαδρομή στην αρχή έκανε έναν κύκλο 5 χιλιομέτρων σε χαμηλό υψόμετρο στην ευρύτερη περιοχή του τελεφερίκ της Πάρνηθας. Αυτή η διαδρομή αποτέλεσε και τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όπου ογδόντα αθλητές όλων των κατηγοριών, στην πλειοψηφία τους συμμετέχοντες πρώτη φορά σε αγώνα βουνού δοκιμάστηκαν σε εύκολα μονοπάτια και χωματόδρομους. Στην συνέχεια η διαδρομή περνώντας την αψίδα της εκκίνησης κέρδιζε αργά αλλά σταθερά υψόμετρο περνώντας από τοπία πρωτόγνωρης ομορφιάς. Στο τέρμα της ανηφόρας μετά το εκκλησάκι του Άη Γιώργη ξεκινούσε μια κατηφόρα πραγματική παιδική χαρά χωρίς τεχνικές δυσκολίες και σε μαλακό τερέν περνώντας από την πανέμορφη περιοχή της Πλατανόβρυσης με τα τεράστια πλατάνια. Τα τελευταία δύο χιλιόμετρα σε μαλακό χωματόδρομο προσφέρονταν για γρήγορο τρέξιμο για όσους είχαν δυνάμεις.

Στο τερματισμό όλους τους αθλητές τους περίμεναν σνακ και νερά σε αφθονία καθώς και αρκετές εκπλήξεις μιας και δεν ήταν λίγοι οι τυχεροί που κέρδισαν μετά από κλήρωση δώρα της εταιρείας Odlo.

Νικητής στους άντρες αναδείχθηκε ο συνήθης ύποπτος Δημήτρης Θεοδωρακάκος με χρόνο 1:14. Δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός και τρίτος ο Νίκος Ροδόπουλος. Στις γυναίκες η Ευγενία Σταματελοπούλου ήταν η νικήτρια ακολουθούμενη από την 2η Κατερίνα Κουκάκη και την 3η Ναταλί Ανδρέου. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Θανάσης Καρσιώτης με χρόνο 22:30, δεύτερος ο Παύλος Διακουμάκος (24:55) και τρίτος ο νεαρός Μιχάλης Μαγδαληνός (25:19). Στις γυναίκες νικήτριες ήταν οι Έλενα Λεβεντάκη, Άννα Μπενάκη και Κυριακή Μαγγιώρου. Τα επίσημα αποτελέσματα καθως και φωτογραφίες της διοργάνωσης θα δημοσιευθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Οι 250 συνολικά αθλητές που αγνόησαν τον άσχημο καιρό των προηγούμενων ημερών ανταμοίφθηκαν και με το παραπάνω. Είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα της αγωνιστικής χρονιάς που μόλις άνοιξε. Ο αριθμός αυτός νομίζω ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών οι οποίοι κάθε στιγμή πάσχιζαν να μας εξυπηρετήσουν όλους με χαμόγελο. Πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά μεγάλος αριθμός αθλητών συμμετείχαν για πρώτη ίσως φορά σε αγώνα βουνού. Απόδειξη ότι οι αγώνες αυτοί πρέπει να συνεχιστούν, κάτι για το οποίο οι άνθρωποι της διοργάνωσης αξίζουν συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.